31 december 2019

De nieuwe CPEN website

Introductie

Op 3 november j.l. is de nieuwe website live gegaan en gepresenteerd op onze Seizoensafsluiting. Het bestuur van CPEN is verheugd om onze vernieuwde website onder de aandacht van onze leden te brengen, want de communicatie naar onze leden en de informatievoorziening over bijvoorbeeld onze clubritten kan nu nog duidelijker worden overgebracht. Wat goed was is gebleven, wat beter kon hebben we aangepast of toegevoegd.

 

Inlogprocedure en Profiel

Veel van de informatie is 'verborgen' achter de leden inlog, zoals de evenementenpagina, de toerstatistieken, het toerarchief. Bezoekers hebben slechts toegang tot het menu <Over CPEN>  met de verschillende pagina's voor informatie over het Bestuur en de Commissies van CPEN, Statuten en Huishoudelijk Reglement, de Nieuwpagina, het Contactformulier, de Lustrumpagina, de Ledenpagina (verkort), de Techniekpagina en de Verzekeringspagina.   

 

Om in te loggen ga je bovenin het scherm naar het blokje <Inloggen>. De inloggegevens heb je via mail (Nieuwsbrief) of via de Ledenadministratie ontvangen. Nadat je bent ingelogd, wijzigt dit blokje in <Account>. Je zult tevens zien, dat het aantal pagina's op de rode balk is toegenomen. Als je de muis boven het blokje <Account> houdt, zie je twee opties, nl. <Profiel> en <Uitloggen>. Op de pagina Profiel zie je jouw eigen gegevens, zoals deze in de Ledenadministratie zijn opgenomen en heb je de mogelijkheid om een aantal velden te wijzigen. Bij sommige velden wordt een controle op de invoer toegepast. Een telefoonnummer voer je in met een "-" na het netnummer of 06. De grijze velden zijn niet wijzigbaar. 

 

Als een van deze grijze velden onjuistheden bevat verzoeken wij je om contact op te nemen met de Ledenadministratie om de wijziging door te geven. In jouw profiel zijn drie velden van groot belang: (1) E-mailadres: dit moet een correct en foutloos adres zijn omdat wij dit hanteren om met jou via mail te communiceren, (2) Wachtwoord: wijzig dit periodiek ter voorkoming van misbruik door onbevoegden, (3) IBAN bankrekening: dit hanteren wij voor de inning van contributie of overige betaalde activiteiten met automatische incasso. Het IBAN bankrekeningnummer kun je zelf niet wijzigen. Neem hiervoor contact op met de Ledenadministratie. Je dient bij wijziging een recent rekeningafschrift met alleen de naam, adres- en bankgegevens (IBAN/BIC) aan de Ledenadministratie (mail een scan aan ledenadmin@club-pan.nl) in te zenden.

 

Korte rondleiding

Zodra de website wordt opgestart zul je direct herkennen dat Club Pan-European Nederland een motortoerclub is voor Honda Pan European rijders. De hoofd- of startpagina heeft een duidelijke, vastomlijnde structuur, waarbij twee elementen direct in het oog springen: <Eerstkomende activiteiten> (2 informatieblokken) en <Laatste nieuws> (3 informatieblokken). Zodra je op zo'n afbeeldingsblok klikt, wordt de betreffende pagina geopend. Je hoeft dan niet via de menupagina's te navigeren.

 

Je kunt op elke pagina naar de verschillende onderdelen van de website navigeren d.m.v. de menuknoppen bovenin het scherm naast het CPEN logo of de pagina's in de rode balk, maar je vindt de menuknoppen en pagina's ook onderin het scherm. Bovendien heb je snelkoppelingen voor een mail naar de bestuursvoorzitter, het secretariaat, de ledenadministratie, de Feestcommissie, de redactie van PR & Communicatie en de webmaster. Voor de Privacyverklaring vind je op elke pagina onderin de menuknop om deze te bekijken. Vanuit elke pagina kun je direct 'terugspringen' naar de startpagina d.m.v. de <Home> knop of het CPEN logo. 

 

Evenementen

Voor ons als clubleden is dit het belangrijkste onderdeel, omdat op de Evenementenpagina de informatie over clubritten en andere activiteiten wordt weergegeven. Hier vind je ook de volledige evenementenkalender met de activiteiten die voor het gehele motorseizoen staan gepland.

 

Zodra een activiteit op de startpagina is aangekondigd, kun je met een muisklik op het afbeeldingsblok in detail de beschrijving van bijvoorbeeld een clubrit bekijken met de aangegeven startlocatie en -tijd, deze beschrijving downloaden op je computer om eventueel te printen, de route downloaden en je aanmelden voor dit evenement. Deze aanmelding is vrijwillig en zeker niet verplicht. Ook zonder een aanmelding mag je uiteraard deelnemen aan het evenement. Maar we stellen je aanmelding wel op prijs om zodoende andere clubleden op de hoogte te stellen van jouw deelname. 

 

Je kunt je aanmelden door op de groene "Deelname opgeven" knop te klikken, waarna een scherm voor aanmelding wordt geopend. Indien je partner ook (betalend) duolid is, kun je eventueel je partner ook meteen aanmelden, bijv. als duopassagier bij een clubrit. Zodra je de gegevens opslaat met de knop onderaan het scherm, keer je terug naar het scherm van de activiteit. In het blok "Wie gaan er mee?" onderin dit scherm wordt jouw eigen naam en dat van jouw partner vermeld. 

 

Indien je partner geen duolid is, kun je niettemin zijn/haar opgave ook vermelden door in het aanmeldscherm te kiezen voor "Nieuwe introducé toevoegen". Nadat je voornaam/ achternaam/plaats/tel.nr (zet eventueel een "-" bij tel.nr) hebt vermeld, kun je de aanmelding voltooien. Dit geldt uiteraard ook voor een introducé, die je hebt gevraagd om eens een clubrit mee te rijden. Van een introducé wordt de naam echter niet vermeld in het blok "Wie gaan er mee?".

 

Als het echter een betalend evenement betreft, bijv. deelname aan het dinerbuffet na afloop van een Algemene Ledenvergadering, dan word je wel verplicht om je hiervoor via onze website aan te melden en de verschuldigde kosten direct online -via een iDeal betaling- aan CPEN te voldoen. Bij andere betalende evenementen, zoals buitenlandse clubreizen, heb je veelal de mogelijkheid te kiezen voor een iDeal-betaling of betaling achteraf of automatische incasso. 

 

Op de startpagina worden slechts twee komende evenementen weergegeven. Maar er kunnen reeds meerdere evenementen met hun beschrijving en routebestand aanwezig zijn. Ga hiervoor naar de Evenementenpagina voor een opgave van alle activiteiten. Activiteiten waarvan de datum inmiddels is verstreken, zullen ook nog enige tijd zichtbaar blijven om te raadplegen of de route te downloaden. 

 

Routes

Hierboven is vermeld dat bij een beschrijving van een clubrit op de Evenementenpagina het gpx.routebestand -mits deze door de toercommissie reeds beschikbaar is gesteld- onmiddellijk gedownload kan worden. Dit routebestand, maar wellicht ook uitgebreid met de route voor TomTom-gebruikers, en de beschrijving worden ook opgenomen op de pagina Routes. Zodra de datum van een evenement is verstreken, zal op enig moment de beschrijving hiervan op de Evenementenpagina worden verwijderd. Maar op de Routepagina heb je als clublid altijd toegang tot de routes, die de toercommissie op basis van de evenementenkalender heeft uitgezet, ook van voorgaande jaren. 

 

Toerarchief

In het toerarchief worden met name CPEN routes van buitenlandse reizen opgenomen. Deze worden per land/streek weergegeven. Ook clubleden die zelf een mooie buitenlandse rit met hun navigatiesysteem hebben gereden, mogen deze routes inzenden en worden in het toerarchief opgenomen. 

 

Nieuwsitems

Op de Nieuwspagina worden artikelen opgenomen die interessant of van belang kunnen zijn voor ons als motorrijders. De artikelen kunnen met een muisklik op de datum als pdf document worden gedownload en eventueel geprint. Het Nieuwsblok “Programma 2020” geeft inzage -ook voor niet-clubleden- in de clubritten, clubreizen en overige evenementen die CPEN voor het jaar 2020 in petto heeft.

 

Weer online

Op alle pagina’s behalve bij de evenementenpagina wordt in de rechter kolom een afbeelding van Weer online getoond met het weerbeeld in Amsterdam. Zodra je binnen dit afbeeldingsblok op het weercijfer klikt wordt weer online op een nieuwe pagina geopend en kun je de weersverwachting voor een andere plaats opvragen, bijvoorbeeld de startlocatie van een clubrit.

 


U kunt de beschrijving hier downloaden.

 

 

 


 

 

Terug