Nieuwsflitsen

Op deze pagina worden berichten geplaatst van Bestuur of Commissies, maar ook van clubleden die voor onze andere leden interessant kunnen zijn. Hiertoe nodigen wij onze clubleden uit om via e-mail (pr.communicatie@club-pan.nl) een "nieuwsflits" in te zenden. PR & Communicatie beslist over plaatsing van berichten. Wij hopen met dit platform de communicatie door en met onze clubleden verder te bevorderen. 

 


 

21-06-2021
Bij het installeren van de nieuwste kaarten op uw Garmin navigatie (2021.20/NT of 2022.10/NTU) bleek het niet meer mogelijk om via Garmin Express de kaarten op de computer te installeren. Hiervoor heeft Waypoint een oplossing aangeboden. Ga hiervoor naar deze webpagina. Het is wel noodzakelijk dat u hiervoor JaVaWa GMTK op uw computer hebt geïnstalleerd, maar dat kunt u ook via deze webpagina downloaden en installeren. Er wordt een volledige uitleg gegeven hoe u vervolgens het kaartmateriaal op uw Windows computer of Mac kunt installeren. 

 


05-05-2021 
Voor degenen die a.s. zondag de clubrit Regiorit NO willen rijden is er een alternatieve startlocatie geselecteerd. Wegens omstandigheden is hotel-restaurant De Spaarbankhoeve als oorspronkelijke startlocatie zondag gesloten. Er is een alternatief gevonden bij McDonald's, Griendtsveenweg 38, 7901 EA Hoogeveen. Het routebestand dat u kunt downloaden bevat nu twee tracks, een met als startlocatie De Spaarbankhoeve en een aangepaste track met als startlocatie de genoemde McDonald's. 

 03-05-2021 
Er is op dit moment een probleem met Garmin Express, dat ertoe kan leiden dat er een communicatieprobleem met Basecamp optreedt. Dit probleem kan zich voordoen met verschillende toestellen, w.o. de nieuwe Zumo’s, Nuvi’s en Edge’s. Voor meer informatie en mogelijke oplossing, klik hier.

11-04-2021
Voor de echte die-hards "The Dutch 1000", 1000 km dwars door Nederland binnen 24 uur met vermijding van snelwegen. Er kan ook gekozen worden voor 700 km of 500 km. Kijk hier voor meer informatie.
25-02-2021
Honda heeft in Europa een aanvraag ingediend voor de naam NT1100. Dat zou een nieuw signaal betekenen in de richting van het lang verwachte sporttoermotor die gebruik maakt van het DCT-blok uit de 1100 Africa. Klik hier voor meer informatie.
26-01-2021
Michelin wil een nieuw rijhulpsysteem introduceren in de motorwereld en komt in de toekomst met een eigen innovatie: de achteruitrijhulp. De door Michelin ontworpen achteruitrijhulp wordt aangedreven door een eigen lithium-ion batterij en bestaat uit een paar kleine rollers die in een behuizing zijn gemonteerd en op het achterwiel worden aangedreven door kleine elektro- motoren. De fabrikant van auto- en motorbanden heeft een apparaat gepatenteerd, dat alle moeilijkheden zou kunnen wegnemen die verband houden met het rijden op grote, zware motoren. De Honda Gold Wing en de dikke Harley-Davidsons zijn geen toonbeeld voor makkelijk manoeuvreren. Ze zijn groot en zwaar en daarom werden ze uitgerust met een comfortabele achteruit. Dankzij Michelin zou deze handige rijhulp ook beschikbaar komen op alle motorfietsen. Ideaal voor niet al te grote motorrijders, die minder goed met de voeten bij de grond kunnen komen. 


 

24-01-2021
Vanwege de Covid-19 beperkingen en lockdown zijn alle evenementen en clubsamenkomsten tot nader order gecanceld. Zie ook onze Nieuwsbrief 2021/02 van 24 januari 2021.

 


 

23-01-2021
Een lezenswaardig interview in MOTOplus 02/2021 met Jan Stevens (B), manager Honda Motorcycle Division Benelux sinds april 2020, over de (achterblijvende) groei van Honda in Nederland. Helaas geen mededelingen over ontwikkelingen binnen het toersegment, waarvan Honda alleen nog maar de (prijzige) Honda Gold Wing in de stal heeft.

 


 


2-01-2021
Nieuwsgierig naar de verkeersboetes en snelheidsovertredingen 2021, klik dan hier voor het actuele overzicht motorrijders.

 

 


 

 

 

 

Weer online

Sponsors